Balkonfestival
Enschede

Serenade
voor de stad
24 en 25 juni 2017

In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewoners-balkonnetjes.

Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een balkonwereld voor je open, zelfs in je eigen stad. Deze balkons zijn het toneel van het Balkon Festival.

Het Balkon Festival in Enschede is een uniek tweedaags festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad op zaterdagavond 24 juni een route lopen langs verschillende balkons in de binnenstad. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenade aan de stad. De stad bruist van muziek uit de hoogte met een vleugje theater en dans, op de bijna langste dagen van het jaar.

Op zondagochtend 25 juni start het festival met een balkon-ontbijtconcert. Onder het balkon van een historische villa De Bank staat de ontbijttafel klaar en word je getrakteerd op muziek en gedichten. Lopend toer je vervolgens langs balkonoptredens door een deel van de wijk De Bothoven.

Voor wie

Het Balkon Festival is er voor elke inwoner of bezoeker van Enschede. Doorgewinterde concertbezoeker en fanatieke musicalliefhebber komen evenzeer aan hun trekken als de onervaren maar nieuwsgierige toehoorder, op zoek naar origineel vermaak. Door de setting met speciale aankleding is het aangenaam verpozen en is het festival een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Klik hier voor het programma op 24 juni en 25 juni en koop kaarten.

Het Balkon Festival vond in 2017 voor het eerst plaats op zaterdagavond 24 juni in de binnenstad van Enschede en zondag 25 juni in een deel van de Bothoven.