Het Balkonfestival vond in 2017 voor het eerst plaats op zaterdagavond 24 juni in de binnenstad van Enschede en zondag 25 juni in een deel van de Bothoven.

Organisatie en Partners

Het Balkon Festival is een initiatief van Diet Gerritsen van de MuziekWerkplaats en Audry Hoemakers van Cultuur in Twente (onderdeel van Concordia). Zij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk Artistieke Zaken en de Algemene Coördinatie. Productieleider is Marcel Bok van BuroSpot. Astrid Henraat is de vrijwilligerscoördinator en Marijke Marsman en Jeannete Hoogenboom doen publieksbetrekking.

Partners zijn Peter van Roosmalen van het Architectuurcentrum Twente (teksten balkons/gebouwen programmaboekje), Enschede Promotie (promotie-ondersteuning), Arianne Doornbos Grafische Vormgeving (vormgeving) en Dirkjan Schele van Web&Co (website), Fred van de Ven en Yvonne Eikenaar (aankleding), Laura Slakhorst van Windingen (ondersteuning subsidieaanvragen), Richard Morsman van Fotoclub Twente (fotografie).

Het Balkon Festival is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen en bijdragen in natura van de Provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Paul Pella Fonds, Gemeente Enschede, Vers Brood van Gisteren van Bakker Alink, EMTÉ Supermarkt Bothoven, slager Nijboer, Liberein en Stalhouderij Schouwink.