BALKON FESTIVAL 2019

Het programma van het Balkon Festival is een verrassende mix van muziek, theater, architectuur en historie. Van popsongs in een ander jasjes tot klassieke tonen en van blaasmuziek tot klanken uit andere werelddelen. We lichten een tipje van de sluiter op maar verklappen niet alles… want het festival draait om ontdekken, verbazen en verwonderen.

22 juni: serenades in de binnenstad  
Flaneer op zaterdagavond door de binnenstad van Enschede. Professionele muzikanten en amateurs brengen je een serenade. Van Julia die haar Romeo zoekt op een éénpersoonsbalkon tot een vrouwenkwartet op saxofoon op een beroemd warenhuisbalkon. En van de Enschedese stadsdichter op een villabalkon tot het Valerius Ensemble in een theaterzaal.

23 juni: muziek uit de hoogte in de wijk Horstlanden Veldkamp
 

Op zondagochtend loopt de balkonroute door de wijk Horstlanden Veldkamp.
Met balkonconcerten in de synagoge, in de tuin van een voormalig textielfabrikant én vanaf een flat waar vroeger de zusters woonden. De twee muziekverenigingen uit de wijk – de Leo Harmonie en de Voormalige Schutterij – geven een verrassende aubade, er is een muzikale battle en wordt er nou wel of niet getrouwd?

Wil je alles meemaken? Koop dan een kaartje. Klik bovenaan op kaartverkoop.

Doe mee met een muzikale workshop!
Op 23 juni kan jong én oud meedoen met twee muzikale workshops. Kies voor de Trombone Workshop van Mr. P. Bone waar je op felgekleurde trombones leert spelen of kies voor de Rythm on Trash workshop o.l.v. Nicole ter Morsche van Somnium Music.
De workshop zijn van 10.00 tot ca. 11.30 uur in de Macandra flat aan de Emmastraat 210.
Op het moment de Balkon Festival stoet langskomt (tegen 12.05 uur) gaan de twee groepen naar buiten voor een muzikale battle! Opgeven voor een workshop kan via productie@balkonfestival.nl
Kosten: een donatie van € 1 kun je ter plekke in de ton doen.