Wat is het Balkon Festival

Muziek, theater en dans
vanuit de hoogte

Een uniek festival waar muziek, theater, dans, historie en architectuur samenkomen. Met op de zaterdagavond balkonserenades in een wijk van Enschede en op zondagavond een balkonconcertroute in de binnenstad. Professionele musici en amateurs brengen hier serenades en aubades (serenades maar dan in de ochtend) aan de stad.

De stad bruist van muziek uit de hoogte met theater en dans.

De stad bekijken en beluisteren zoals je haar nog nooit zag

Het Balkon Festival is een tweedaags festival dat om het jaar plaatsvindt in Enschede. Al het moois van de stad komt samen in een muzikale festivaldag in een wijk en een balkonroute in de binnenstad. Muzikanten spelen serenades en aubades vanaf grote, kleine, klassieke en moderne balkons. Met een heerlijke vleug theater, gedichten en dans. Terwijl je omhoog kijkt zie je de architectuur van de gebouwen en kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad. Het Balkon Festival is een echt ontdekkingsfestival voor elke inwoner en bezoeker van Enschede.

In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewonersbalkonnetjes.
Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een wereld voor je open, zelfs in je eigen stad! Deze balkons zijn het toneel van het tweejaarlijkse Balkon Festival.

Het Balkon Festival in Enschede is een uniek festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad op zaterdagavond een route lopen langs verschillende balkons in de binnenstad en op zondagochtend in een stadsdeel van Enschede. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenades en aubades (hetzelfde als een serenade maar dan in de ochtend) aan de stad. De stad bruist van muziek uit de hoogte met een vleugje theater en dans.

Balkons

In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewoners-balkonnetjes.

Kijk omhoog

Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een balkonwereld voor je open, zelfs in je eigen stad. Deze balkons zijn het toneel van het Balkon Festival.

Voor iedereen

Het Balkon Festival is er voor elke inwoner of bezoeker van Enschede. Doorgewinterde concertbezoeker en fanatieke musicalliefhebber komen evenzeer aan hun trekken als de onervaren maar nieuwsgierige toehoorder, op zoek naar origineel vermaak. Door de setting met speciale aankleding is het aangenaam verpozen en is het festival een bijzondere ervaring voor jong en oud.