Programma

VOORPROGRAMMA WESSELERBRINK – 7 & 8 juli 2023

7 juli 19.00 uur – Serenades op de brinken
Brinken rondom de Zuidersprong opgezet! Hoor je op 7 juli in de avond een piano? En zie je een piano de brink op rijden? Dat kan kloppen! Trio Gilet komt jouw brink een serenade brengen als voorproefje op het Balkon Festival dat een dag later in de wijk gehouden wordt.
Dus open het raam en luister vanaf je Franse balkonnetje naar de muziek van dit Enschedese trio. Ze laten zich inspireren door allerlei muziekculturen. Het trio bestaat uit Frank Deiman pianomobiel, Bert van der Veen accordeon en Marcel Le Blanc gitaar.

8 juli 15.00 uur – Het Postenkoor
Het Postenkoor zal voorafgaand aan het festival op 8 juli om 15.00 uur een optreden verzorgen bij De Posten. Het koor repeteert elke dinsdag in De Posten van 10.00 tot 11.30 uur. Wil je horen hoe ze klinken? Beluister dan het audiofragment hieronder en luister hoe ze het prachtige lied Het zijn de kleine dingen die het doen zingen. Het koor zingt onder leiding van pianiste Jet en dirigent Betsy.

PROGRAMMA WESSELERBRINK DE POSTEN8 JULI 2023
vanaf 18.45 uur Silhouetten expositie, binnentuin
18.45 uur Koperkwintet De Heren, toren
19.00 uur De Wesseljes & De Brinkband balkon, binnentuin
19.45 tot ca. 20.15 uur op balkons buitenkant De Posten
Ofkoors Hollands Hollands
Indonesische dames Intervocaal
Trio Jan Pieter van der Giessen saxofoon, Daphne Luth piano en Srkees Kshishyan zang m.m.v. Wereldmuziekkoor Intervocaal

PROGRAMMA LINTVELDEBRINK TUSSEN FLAT 2 EN 3 – 8 juli 2023
vanaf 20.30 uur Diverse optredens Bonsia Bühne, grasveld
vanaf 20.30 uur Workshop Brieven schrijven aan bewoners, grasveld
vanaf 20.30 uur Hapjes en drankjes (gratis en tegen betaling), grasveld
20.45 – 22.00 uur op de balkons
Duo M & B Scandinavische Folk, Dorothea Mertin viool en Nico-Jan Beckers accordeon
Immanuel Saliba piano
André Kerver klarinet
Jan Wessels trompet
Muzikale eindparade, grasveld

PROGRAMMA 9 JULI 2023
Het leuke van de centrumroute op de 2e dag van het Balkon Festival is dat je verrast wordt door de locaties en de acts die spelen. Dus vooraf vertellen we daar niet zo veel over. Oké, een paar tipjes van de sluier verklappen we in de aanloop naar het festival op social media. Maar het meeste blijft een verrassing. Bezoekers vinden dat altijd het leuks. Dus…volg het festival op social media! Zie Facebook en Instagram.

Belangrijk om te weten: de start is om 10.00 uur bij het stadhuis van Enschede. Hier kun je vanaf 09.30 uur je (digitale) kaart omwisselen voor een polsbandje en je krijgt een ontbijttasje plus een programmaboekje. Vervolgens zijn er drie groepen die de route gaan lopen en 5 binnen- en buitenacts bezoeken. De route duurt ca. 3 uur en wordt lopend afgelegd, onder leiding van een begeleider. Kaarten voor de route koop je bij Concordia.


Het leuke van het Balkon Festival is altijd dat je verrast wordt door de locaties en de acts die spelen. Dus vooraf vertellen we niet zo heel veel.
Oké, een paar tipjes van de sluier gaan we een maand voor het festival wel verklappen. Maar het meeste blijft een verrassing. De bezoekers vinden dat altijd het leuks. Dus…

BALKON FESTIVAL 2021

Het programma van het Balkon Festival is een verrassende mix van muziek, theater, architectuur en historie. Van popsongs in een ander jasjes tot klassieke tonen en van blaasmuziek tot klanken uit andere werelddelen. We lichten een tipje van de sluiter op maar verklappen niet alles… want het festival draait om ontdekken, verbazen en verwonderen.

4 september serenades in Roombeek
De wijk Roombeek is dit jaar dé festivalwijk. Een wijk met geschiedenis. Waar vroeger de fabrieken stonden en bleekvelden lagen en waar de vuurwerkramp littekens heeft achtergelaten staan nu bijzondere woningen en musea en zijn er talloze fijne ontmoetingsplekken.
De Roombeek stroomt er nog steeds. En die stroom gaan we volgen. Ontdek een op-het-water-balkon én dansers in de hoogte.
Het eerste concert start om 20.00 uur. Voorafgaand kun je je kaart of e-ticket tonen bij de startbalie in ruil voor een polsbandje. Met het polsbandje kun je alle concerten meemaken, krijg je een programmaboekje en een hapje en drankje.

5 september muziek uit de hoogte in een onontdekt deel van het centrum
Op dag twee begint de route in het hart van de stad. Het is inmiddels traditie om bij het stadshuisbalkon te beginnen. Vervolgens nemen we je mee naar een plek die wij ‘balkon galore’ noemen. Waar je ook kijkt; alleen maar balkons. Dit keer met muziek en theater!
Er zijn twee starttijden: 10.30 en 11.15 uur. Voorafgaand kun je je kaart of e-ticket tonen bij de startbalie in ruil voor een polsbandje. Met het polsbandje kun je alle concerten meemaken, krijg je een programmaboekje en een hapje en drankje.

Praktisch
Vier groepen lopen apart van elkaar de route onder begeleiding. De route duurt ca. 2 tot 2,5 uur.
Kaarten kunnen alleen vooraf gekocht worden via Concordia (helaas niet bij de startbalies op de dagen zelf).

HET FESTIVAL IS UITVERKOCHT.

Zie www.concordia.nl/events.